sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Park Güell


Regreso a Barcelona. One of Barcelona's biggest attractions is definitely Antonio Gaudí's Park Güell. It's located in Northern Barcelona, just a stone's throw away from our hotel. We visited the park on our second vacation day and phew - if I had now what a hot day it would be, I would've chosen a different outfit! A maxi dress was definitely not the best thing to wear while climbing up the hills of the park in the heat of Catalonia. If you're planning to visit Park Güell, remember to choose your shoes carefully. The size of the park was quite of a surprise to me; it was very big (it reminded me a bit of Villa Borghese in Rome or Bosques de Palermo in Buenos Aires) and just a tiny part of it was not free of charge. That part was the beautiful terrace decorated with mosaics and I really wanted to visit it, but as we were about to have a heatstorke, we decided not to wait in the queue (which was quite long). I highly recommend climbing on the top of the park, because the view is spectacular. On a hot day it might feel tiring, but trust me - it's definitely worth it.

Regreso a Barcelona. Yksi Barcelonan suosituimmista nähtävyyksistä on ehdottomasti Gaudín suunnittelema Park Güell -puisto. Puisto sijaitsee kaupungin pohjoispuolella, ja onneksemme se oli lähes kivenheiton päässä hotellistamme (joka olikin nimeltään osuvasti Catalonia Park Güell). Suuntasimme puistoon toisen lomapäivämme aamuna ja huh - olisin kyllä valinnut toisenlaiset vaatteet, jos olisin tiennyt päivästä tulevan niin helteinen! Maksimekko ei todellakaan ollut se paras vaihtoehto puutarhan portaita ylös ja alas kiivetessä, paahtavan auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta. Kannattaa varustautua hyvillä kengillä, sillä puistossa todellakin on paljon portaita ja ylämäkiä, sillä se on rakennettu oikeastaan ylämäkeen, pienen kumpareen päälle. Puiston koko tuli hieman yllätyksenä; se todella suuri (itselleni tuli hieman mieleen Rooman Villa Borghese tai Bosques de Palermo Buenos Airesissa) ja vain minimaalisen pieni osa siitä - Gaudín suunnittelema kaunis mosaiikkikorsiteinen aukio - oli maksullinen. Hikikuolemaa tehdessä päätimme skipata aukiolle jonottamisen ja keskityimme nauttimaan vain puiston ilmaisesta osasta. Suosittelen kiipeämään puiston huipulle, sillä sieltä on huimat näköalat koko Barcelonan ylle. Kuumana päivänä kapuaminen voi tehdä tiukkaa, mutta se todella kannattaa.

2 kommenttia :

  1. Tuo on niin upea paikka.. En juurikaan ole sellainen, joka kiertää innoissaan nähtävyyksiä, mutta tuo oli ehdottomasti näkemisen arvoinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Noissa puutarhoissa ei edes huomaa olevansa millään nähtävyydellä :)

      Poista