sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Château du Roi Soleil


Aurinkokuninkaan palatsi. Versailles jäi kesältä 2012 mieleeni auringonpaisteena, marmoripatsaiden välistä ujeltavana viileänä tuulena ja loputtoman värikkäänä kukkamerenä. Lokakuinen Versailles oli hyvin erilainen - korjaustöitä oli siellä täällä, suihkulähteet oli otettu pois käytöstä ja kukkaloisto oli vaihtunut leiskuvissa väreissä loistaviin puihin. Huomasi todella, että syksy oli saapunut puutarhaan. Pienen alkuhämmennyksen jälkeen aloin kuitenkin lämmetä myös tälle syksyiselle Versaillesille ja päivästä tulikin aivan huippuihana! 

Vinkkejä Versaillesiin:

- Kannattaa ottaa omat eväät mukaan, ainakin jotain pientä syötävää. Ruokapaikat ovat kalliita ja varsinkin lomakausina täpösen täynnä.
- Ota hyvät kävelykengät mukaan, sillä puutarhoissa tulee helposti käpösteltyä useampi kilometri.
- Versailles sijaitsee hyvin avoimella paikalla, joten kannattaa varata takki tai villapaita tuulensuojaksi.
- Palatsin sisäänpääsy on ilmainen alle 25-vuotiaille EU:n kansalaisille, mutta puutarhat ovat maksullisia kaikille.
- Sisäänkäynniltä kannattaa napata puutarhan kartta, sillä alueelta löytyy mm. ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen Petit Trianon -puutarha palatseineen (siitä lisää erillisessä postauksessa!)
- Varaudu turistilaumaan. Palatsi on kaunis, mutta jollei ole sen historiasta aivan erityisen kiinnostunut, niin ei kannata jäädä parveilemaan päättömästi harhailevaan turistimassaan.
- Varustaudu varsinkin kesäkuukausina aurinkosuojalla.
- Varaa kameraasi täysi akku ja paljon tilaa muistikortissa, sillä kuvia tulee napsittua!

Pasamos un domingo muy hermoso en los jardines de Versailles! La última vez que visité Versailles en junio de 2012 los jardines estaban llenos de flores coloradas, pero esta vez no había flores, sino árboles con colores impresionantes. Fue una experiencia muy distinta que la última vez, pero igualmente hermosa! Sin dudas es una de las mejores atracciónes de la zona de Paris.

1 kommentti :