torstai 1. toukokuuta 2014

Sveaborg


Håkan Hellström - Valborg


Ihanaa vappua kaikille! Toivottavasti piditte eilen hauskaa ystävien tai perheen kanssa eikä dagen efter ole liian kamala. Itse juhlistin vappua kaverin perheen kanssa lounastaen ja sen jälkeen iltaa istuen Fresita-pullon ja hyvän seuran kera. Käytiin pikaisesti pyörähtämässä ulkona, mutta koleassa viimassa kyhjöttäminen ei ole ihan se tapa, millä mieluiten vappuni vietän, joten palattiin aika pian takaisin sisälle. Joka tapauksessa kaiken kaikkiaan mukava ja rauhallinen vappu!

Vappuriennoissa en jaksanut raahata kameraa mukana, mutta ajattelin näyttää muutamat kuvat pääsiäisviikonlopulta. Mulla on Helsingissä kolme suosikkipaikkaa, joita kaikkia yhdistää saarimaisuus ja meren läheisyys; Hietsua vastapäätä oleva aikamatkailuun täydellisesti soveltuva Seurasaari, meripelastuksen tukikohtana toimiva pikkuinen Matosaari ja Suomenlinna, joka on mielestäni kenties kauneimpia paikkoja koko maailmassa. Ja tämän sanoo siis tyyppi, joka on seikkaillut Iguazún vesiputouksilla, veneillyt valaiden kanssa ja kiipeillyt Patagonian jättimäisillä jäätiköillä. Hyvin harva asia vain vetää vertoja Suomenlinnan vihreille kukkuloille ja suolaiselle merituulelle! Voisin istua fiilistelemässä avomerta, auringonpaistetta ja erikoisen hymyileväisiä ja tyytyväisiä ihmisiä (ottaen huomioon, että olemme vain 10 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin keskustasta!) vaikka joka päivä.

Ihanan kevätsään kunniaksi pakkasinkin pääsiäissunnuntaina piknik-kamppeet laukkuun, nappasin pojat mukaan ja otin suunnaksi nuo ihanat rauniot! Vähän jännitti Merrin kanssa julkisilla kulkeminen, erityisesti täpötäydellä lautalla keskellä merta, mutta matka meni paremmin kuin hyvin torkahdellessa ja lokkeja kiinnostuneena tuijotellessa. Meillä on kyllä maailman ihanin ja reippain pikkusheltti! Perillä Suomenlinnassa seikkailtiin pitkin vihertäviä kukkuloita sekä istuttiin lämpimillä rantakallioilla auringonpaisteesta nauttien ja eväitä mussuttaen. Ja voi että miten Merri nauttikaan merituulesta ja monien jännittävien uusien juttujen ihmettelemisestä, sekä tietysti kaikista kehuista ja ihasteluista, joita se sai osakseen ;)

Translation: Happy First of May everyone! I celebrated it at my friend's house, we had dinner together with her family and then just chatted and listened to good music all night long. I didn't have a camera with me yesterday, but here are some photos from the Easter weekend. I have three favorite places in Helsinki, which are all islands; Seurasaari, a small island perfect for time travelling in the center of Helsinki, Matosaari, which has some old castle ruins, and Suomenlinna, one of the most beautiful places in the whole world. And this comes from a person that has visited the Iguazú Falls, sailed among whales and wandered on the huge glaciers of Patagonia. But there are just few things that can match the beautiful green hills and salty wind of Suomenlinna! I could just sit there watching the endless ocean all day long. So on Easter Sunday I packed my bags for a picnic, took my boys and headed to this beautiful island! I was a bit nervous of how Merri would handle the ferry ride, but he just sat really nicely on my lap and watched seagulls fly around and above the ferry. I have the best little Sheltie ever! In Suomenlinna we spent the day wandering on the green hills and sitting on the warm rocks eating our picnic snacks. And oh, Merri was enjoying the wind and sea so much, and of course all the attention he got from everyone who saw him ;)

5 kommenttia :

 1. oot toosi kaunis ja upeita kuvia ♥ helsinki on kaunis ♥ ja kevät :) ♥

  VastaaPoista
 2. sulla on aivan jumalaiset hiukset!

  VastaaPoista
 3. Vitsi näytät niin ruskettuneelta tossa kasvokuvassa! Jospa sitä kohta pääsis ottaa arskaa niin sais jotain väriä ;)

  Nomi

  VastaaPoista