perjantai 21. maaliskuuta 2014

Sick & tired of being sick & tired


Stromae - carmen


Ensinnäkin, pahoittelut Rooma-postausten viivästymisestä ja blogin jäämisestä telakalle! Sain lauantaina aivan kamalan välikorvatulehduksen, jonka ansiosta koko viikko on vierähtänyt sängyn pohjalla maaten ja viikatemiehen vierailua odotellen. Loistavalla tuurillani oikeassa korvassa alkanut tulehdus levisi alkuviikosta vasempaankin korvaan ja sai koko korvakäytävän ärtymään, mikä teki taudista tuplasti kivuliaamman. Kävin maanataina terveyskeskuksessa, missä lääkäri ei osannut oikein määritellä tulehduksen paikkaa; totesi vain korvien näyttävän turvonneilta ja laittoi kokeiltavaksi antibioottia sisältäviä korvatippuja. Tipat tuntuivat kuitenkin vain pahentavat tilannetta ja päivä päivältä voimistuvan kivun takia suuntasin keskiviikkona yksityiselle, jossa korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri diagnosoi välikorvatulehduksen kummassakin korvassa.

Etenkin vasen korva on ollut todella tulehtunut ja kipu on säteillyt niin pitkälle kaulaan ja leukaperiin, etten ole pystynyt edes kääntämään päätä, saati hymyilemään tai nauramaan. Puhuminen on sujunut just ja just, joskin hyvin vähäeleisesti, ja ruoaksi olen vetänyt pelkkiä nesteitä, koska pureskelu on saanut kyyneleet silmiin. Öisin olen heräillyt ainakin kolme kertaa jomottavaan kipuun, ottanut Panadolia ja vikissyt seuraavat puoli tuntia karmeissa kivuissa. Kipulääkkeitä olen napsinut kuin karkkia, mutta onneksi sain keskiviikkona astetta vahvempia nappeja! Tänään kipu on kuitenkin ensimmäistä kertaa hellittänyt huomattavasti, vasemman korvan turvotus on laskenut ainakin puoleen ja oikea korva tuntuu enää vain hiukan tukkoiselta, joskin tinnitus jatkuu kummassakin edelleen. Fiilis oli niin energinen, että jopa tein itselleni vähän herkullista, mutta terveellistä välipalaa, ja fiilis vain parani pystyessäni jopa syömään sen, kun takana oli viikko pelkillä keitoilla kituuttelua! Oli myös sanoinkuvaamattoman ihanaa käydä Merrin kanssa ensimmäistä kertaa koko viikkona kunnollinen iltalenkki, ja täällä Helsingissä saatiinkin nauttia aivan upeasta auringonlaskusta. Meidän kotimme lähellä on muutaman kilometrin mittainen lenkkipolku, jonka varrelta on kaunis panoraamanäköala suoraan Helsingin keskustaan, ja siellä me istuttiin Merrin kanssa ainakin puoli tuntia, molemmat tulipunaista taivasta ihaillen  Täytyy todeta, että vaikka olenkin matkustellut monissa upeissa paikoissa, niin kauneimmat auringonlaskut löytyy ehdottomasti täältä pohjoisesta.

Nyt kun olen päässyt ylös sängyn pohjalta, niin luvassa on seuraavaksi Rooma-postauksia! Ihanaa perjantai-iltaa kaikille 

Sorry for the blog silence, but since last Saturday I've been having a horrible ear infection, more specifically otitis media. And because I'm such a lucky person, the infection spread to both of my ears... My left ear has been especially infected and the pain had spread to my jaw and neck, so I haven't even been able to move my head, let alone smile or laugh! I've also eaten just quite liquid foods, because biting causes an incredible pain. But today the pain has subsided a little and I feel so much better! I felt so energetic that I even made myself some healthy snacks and it was amazing to be able to eat them, after eating just liquid foods for so many days, haha! I also went for a long walk with my dog for the first time in the whole week and just sit and admire the beautiful sunset we had been blessed with tonight here in Helsinki. I've travelled to many beautiful locations, but I have to say that the best sunsets are found here in the North  So, now that I have managed to get out of my bed, I will start to write some Rome themed posts!

2 kommenttia :

  1. huui ku kuulostaa hirveeltä toi tauti! :( onks sulla mitään tietoa mistä sait ton? paranemisia! <3 itekki oon makaillu melkee koko viikon lähes 40 asteen kuumeessa mut onneks pahin on ohi :D pakko viel sanoo et vaikka noi pari kuvaa on niin perusjutuista kuin kahvimuki ja hedelmät mut sä sait nekin kuvattua niin mahtavasti! :) tää varmasti löytyy jostain mut mikä kamera sulla on ja millä muokkaat sun kuvia? ne on aina niin upeita!!

    VastaaPoista
  2. Oi miten kauheelta toi kuulostaa. Pystyn oikeesti kuvittelemaan ton (hehheh mulla on tämmönen taito) D: paranemisia sinnepäin! :)

    Mulla oli viime vuonna angiina joka on siis pahemman laadun kurkkutulehdus ja en oikeen tiedä mut mun mielestä se oli niin et jos asialle ei tee mitään siit voi tulla pahakin. Noh...ei mullakaan tää syöminen oikeen edistyny, kun kurkku tuntui kuin joku olisi vetänyt veitsellä hyi kauhee D: silloinkin söin jotta pysyin hengissä D:

    VastaaPoista