tiistai 4. maaliskuuta 2014

Rome Calling!


Al Bano & Romina Power - Felicità
Hejsan ihanaiset! Monet teistä on varmasti jo kyllästymiseen asti saanut lukea mun valitusvirsiä Helsingin harmaudesta, koleudesta ja sateisuudesta, mutta siihen tulee muutos ihan parin päivän päästä - aikaisin perjantaiaamuna suunnataan Maxin kanssa kohti Roomaa! Suunnitelmissa on viettää viikko seikkaillen "ikuisessa kaupungissa" ja tehdä yhtenä päivänä junaretki joko Vesuviuksen kupeeseen Napoliin tai Toscanan halki romanttiseen Firenzeen. Rakastan historiaa, kuten monet lukijat varmasti muistaa, ja Antiikin Rooma ja Kreikka ovat olleet aina yksi lempiaiheistani, joten en malta odottaa, että pääsen ihailemaan Colosseumia, Forum Romanumia ja Pantheonia lähietäisyydeltä, unohtamatta Vatikaania ja siellä sijaitsevaa Pietarinkirkkoa, joka on yksi maailman suurimmista uskonnollisista rakennuksista. Historian havinan lisäksi odotan tietysti maailmankuulua italialaista ruokaa, varaslähtöä kevääseen, kaunista arkkitehtuuria, roomalaista katutyyliä, gelatojen syömistä piazzojen suihkulähteitä ihaillen, illallistamista ravintolan terassilla yön hämärtyessä, päätöntä vaeltelua Trasteveren kaupunginosan kapeilla kaduilla sekä rentoa ja välitöntä italialaista elämänmenoa. Italia, stiamo arrivando!

Jos teillä on jotain vinkkejä Roomaan, Firenzeen, Napoliin tai yleisesti Italiaan ja italialaiseen kulttuuriin liittyen, niin otan niitä vastaan todella mielelläni!

Translation: I bet most of you are already tired of having me complaining all the time about the cold and grey Helsinki, so I think it's about time to change the subject - on Friday we're heading to Rome! Our plan is to spend a week exploring "the eternal city" and make a day trip by train through the fields of Tuscany to the romantic Florence or to the city of Naples, which is located right next to the historic volcano Vesuvius. I'm a total history geek and one of my favourite history subjects is the Antique Rome and Greek, so I can't wait to get to see Colosseum, Forum Romanum and Pantheon, and of course Vatican and St. Peter Basilica, which is one of the biggest religious buildings on earth. Besides all the historic aspects I really long to taste the world-famous Italian food, spot interesting outfits in the Roman street style, eat some gelatos at piazzas while admiring beautiful fountains, have a dinner on the terrace of an Italian restaurant, adventure the narrow streets of Trastevere and of course feel the relaxed and spontaneous Italian spirit. Italia, stiamo arrivando!

5 kommenttia :

 1. Aivan ehdoton Rooman visiitti/kuvauspaikka: Piazza del Popolo ja sen vieressä oleva puisto. Aivan unelma varsinkin auringonlaskun aikaan.

  Toinen paikka tietty ne espanjalaiset portaat, joilla on ihanan istuskella pimeässäkin.

  Jos teillä on mahdollisuus, niin käykää Vatikaanissa messun aikana! Kannattaa mennä ajoissa paikalle, ku sinne tulee PALJON ihmisiä:)

  Parhaiten Roomassa kulkee metrolla, joten suosittelen lämpimästi hankkimaan muutaman päivän tikettiä:) Niitä saa ainakin Terministä, mikä onkin päämetroasema.

  VastaaPoista
 2. Taskuvarkaista ei olla roomassa turhaan varoiteltu. Roomassa näki melkein joka päivä jonkun varkaan juoksemassa toisen kamera kädessä. Kannattaa kuljettaa laukkuaan koko ajan etupuolellaan. Ja pienet lapset voi olla koulutettuja varkaiksi! Esim. Kun jonotat johonkin nähtävyyteen niin jonossa voi olla viattoman näköisiä italialaisia lapsia.meiän matkaporukan jäseneltä varasti nän piener lapset laukun.
  Roomassa on niin paljon nähtävyyksiä, joten helpoin tapa nähdä ne on hypätä sellaiseen turistibussiin, joka kiertää nähtävyyksiä. Voit ostaa lipun jo edellisenä päivänä ja kulkea koko päivän samalla lipulla. Voit jäädä bussista siis pois mieleisen nähtävyyden kohdalla ja hypätä sen jälkeen uudestaan bussiin (:
  Roomassa kaikki on tietty tosi kallista, mutta erityisesti ravintoloissa kannattaa olla tarkkana. Voit saada ravintolasta esim. 100 euron laskun vaikka ostit vain 70 eurolla. Ja jossain kahviloissa istuminenkin voi maksaa :D

  Oho annoin vähän pelottavan kuvan Roomasta :DD no mutta upee paikka oikeasti! Ihanaa matkaa! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin! Unohdin mainita,jos menette Pietarn kirkkoon kannattaa ehdottomasti kiivetä kirkon kupolin päälle! Kupolin sisällä kiertää pienet rappuset. Kiipeäminen on todella raskata, koska ne rappuset pienenee koko ajan ja tila kapenee ylöspäin mentäessä. Mutta ylhäällä avautuu upea maisema koko Roomasta, joten suosittelen! (:

   Poista
 3. Kuulostaapa ihanalta! Ite olin pari kesää sitten Italiassa Como - järvellä ja se on kyl kans upee paikka! :)

  VastaaPoista
 4. Beautiful photos, have a great trip, hope you have fun! :D

  http://shopaholic-thoughts.blogspot.pt

  VastaaPoista