lauantai 21. joulukuuta 2013

My life through music

A song that makes you think of summer


Håkan Hellström - Kom igen, Lena!

A song that makes you think of spring


Swedish House Mafia - Don't you worry child

A song that makes you think of winter


Nightwish - Forever Yours

A song that makes you think of autumn


Veronica Maggio - Satan i gatanA song that makes you happy


Gusttavo Lima - Gatinha Assanhada

A song that makes you sing along


Ultra Bra - Hei kuule Suomi

A song that makes you want to dance


Tiësto & Wolfgang Gartner - We own the night ft. Luciana

A song that makes you want to hug someone


Håkan Hellström - Jag ger dig min morgonA song that makes you think of your parents


Kaija Koo - Isä

A song that makes you sad


Hector - Lumi teki enkelin eteiseen

A song that makes you feel hopeful


Michael Jackson - Will you be there

A song that reminds you of your childhood


Beauty and the Beast - Tale as old as timeA song that annoys you


Sini Sabotage - Levikset repee ft. VilleGalle

A song that makes you think of Christmas


Eartha Kitt - Santa Baby

A song that gets stuck in your head


Veronica Maggio - Hela huset ft. Håkan Hellström

A song that makes you feel better when you're down


Håkan Hellström - Den fulaste flickan i världenA song that makes you feel strong


Icona Pop - I love it

A song that makes you want to be in love


Shakira - Día de enero

A song that makes you want to party


Studio Killers - Ode to the bouncer

A song that pictures your personality


Shakira - Gypsy

Huomasin Lotan blogissa tämmöisen superhauskan musiikkihaasteen, ja mun oli ihan pakko päästä toteuttamaan se! Mä oon pienestä pitäen elänyt tosi vahvasti musiikin kautta ja ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen eri ikävaiheista ja muutoksista elämän aikana, on aina sen hetkinen suosikkibiisi tai -artisti. Voin rehellisesti sanoa, etten pysty elämään yhtäkään päivää ilman musiikkia. Musiikista saa lohtua, ymmärrystä, iloa, riemua, sitä voi fiilistellä, se saa huutamaan mukana ja tanssimaan hullusti ympäriinsä, se saa itkemään ja nauramaan, itkemään ilosta, itkemään surusta. Kaikkein paras fiilis on se, kun kuulee biisin, joka kuvastaa täydellisesti senhetkistä mielialaa ja tunteita, joita ei osaa itse pukea sanoiksi.

Mun musiikkimaku on aina ollut tosi laidasta laitaan enkä oo koskaan osannut luokitella itseäni mihinkään genreen, mutta eri aikakausina mulla on ollut omat suosikkini, joita on sitten kuunneltu 24/7 volyymit kaakossa. Tämmösiä eri aikakausia värittäneitä artisteja ja bändejä on mm. Michael Jackson, Miyavi, Dir en Grey, Håkan Hellström, Calle 13, Nightwish, Ultra Bra, Backstreet Boys, Girls' Generation, Eminem ja Britney Spears. Kuten noista huomaa, niin laidasta laitaan on todellakin menty! Ainoat musiikkigenret joihin en oo koskaan tuntenut minkäänlaista vetoa taitaa olla tylsät kitaraballadit, kantri ja yletön örinähevi. Tällä hetkellä mulla on kesän elektrojumputuksen jälkeen menossa vähän rauhallisempi kausi, fiilistelen soul-, indie rock- ja jazz-vaikutteisia biisejä, Håkania, Kentiä ja Shakiran vanhempaa tuotantoa kuluu paljon.

Tähän haasteeseen yritin kerätä sekä uudempia että vanhempia biisejä, kotimaista ja ulkomaista. Sen tekeminen oli yllättävän helppoa ja monet biisit tuli mieleen ihan vaistonvaraisesti! Ja oi kyllä, huomasin vasta jälkikäteen että Håkan esiintyy ihan liian monta kertaa :D Mitäs tekee niin kauniita ja samaistuttavia tekstejä ja huikeita fiilistelybiisejä! 

Mutta otan mielipiteitä tosi mielelläni vastaan ja myös linkkejä teidän postauksiin, jos innostutte tekemään tän haasteen :) 

Translation: I noticed this super fun music challenge in Lotta's blog and I just had to do it! I have always lived very strongly through music and different songs mark the phases and important moments of my life. I can honestly say I can't live a day without music. Music is something that gives you comfort, understanding, happiness, euphoria, it makes you want to scream and sing along and dance like a crazy monkey, it makes you cry and laugh, cry of happiness, cry of sadness. The best feeling on earth is when you hear a song, which describes perfectly your mood and sentiments at the moment.

My taste of music has always been very very wide and I've never listened only one specific genre, but I've had my favourites through the different phases of my life that I've listened to 24/7. Artists like that have been e.g. Michael Jackson, Miyavi, Dir en Grey, Håkan Hellström, Calle 13, Nightwish, Ultra Bra, Backstreet Boys, Girls' Generation, Eminem and Britney Spears. As you can see, my taste of music is pretty wide! The only genres I've never listened to must be boring guitar ballads, country and screamo and other extremely dark stuff. At the moment I have a quite relaxed phase going on after the electro music of last summer, some soul, indie rock and jazz, Håkan Hellström, Kent and Shakira's old songs.

In this challenge I tried to include some new and old songs as well as some Finnish and international songs. It was actually quite easy to do and most of the songs came really naturally! And yes, I realized afterwards that Håkan Hellström's songs are mentioned way too many times :D It's not my fault he makes such excellent lyrics and beautiful songs! But please let me know what you think and feel free to do the challenge in your own blog too :)

7 kommenttia :

 1. Ihan huippu postaus! ♥ Ite tykkään tosi paljon konemusiikista, mutta myös rauhallisempi musiikki on mun korvaan! :)
  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Ihanan erilainen postaus! Meil on paljon samoja suosikkeja! ♥

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Osaatko suositella mitään muuta ruotsinkielistä musiikkia Håkanin ja Veronican lisäks?:)

  VastaaPoista
 4. Håkan soi täälläkin juuri parhaillaan :). Btw, oletko nähnyt Känn ingen sorg-leffan? Perustuu Håkanin lyriikoihin. Sen voi tsiigata esim. osoitteesta http://swestream.se/kann-ingen-sorg-2013/kann-ingen-sorg-2013-video_5f9e992d6.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä parasta, siinä näkyy myös itse mies ja kesäinen Göteborg <3

   Poista
 5. miten sait tollein että otsikon ja blogiarkiston otsikoiden värit on erilaiset????? koska mulla on niin että postauksen otsikon ja blogiarkiston otsikoiden värit on koko ajan saman väriset :(

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus! :) Päätin heti silloin joulukuussa tämän nähtyäni että tämän teen ehdottomasti itsekin mutta lykkäsin sitä joulupostauksien sun muiden takia. Nyt sitten vkonloppuna sain vihdoin julkaistua. Tässä linkki jos kiinnostaa kurkata :))

  http://ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi/2014/01/no-music-no-life.html

  VastaaPoista