tiistai 23. lokakuuta 2012

The only man a girl can count on is her dad

Ajattelin nyt tehdä vähän erilaisen postauksen sellasesta aiheesta, mitä mun blogissa ei hirveesti näy. Oon pyöritelly tätä ideaa jo pari viikkoa, mut en oo osannu päättää, onko se hyvä vai huono idea ja kannattaako siitä tehdä postausta. Haluun pitää mun blogin aikalailla neutraalina enkä haluu antaa sille tiettyä suuntaa, varsinkaan poliittista, mut tää on mulle tosi tärkeä asia ja koskee mulle tosi tärkeää ihmistä, joten tulin lopulta siihen tulokseen, että kyllä mä tän teen :) ja täähän ei siis ole mikään mainospuhe, vaan sellanen asia jonka haluun jakaa teidän lukijoiden kanssa, koska oon niin ylpeä tästä ihmisestä!


Mun isä on tänä vuonna ehdokkaana kunnallisvaaleissa Kokoomuksen riveissä. Mä en itse tiedä paljon politiikasta ja oon aina kokenut esimerkiks yhteiskuntaopin ihan järkyttäväksi puolueiden ja hallintoelinten sekamelskaksi, joten oon luonnollisestikin aina kunnioittanut ja uskonut politiikassa mukanaolevia ihmisiä. On tosi outoa, että mun isä vois olla sellainen ihminen. Se sama isä, jonka mielipiteitä oon lytännyt ja kyseenalaistanut varhaisteiniydestä lähtien ja jonka kanssa ollaan monesti kiistelty rankoistakin näkemyseroista. On niin vaikeeta ajatella, että se sama isä, jonka oon nähnyt pelästyttelevän äitiä hirviönaamari päässään, katsovan formuloita ihan kikseissä ja paheksuvan mun musiikkimakua kovaan ääneen, vois mahdollisesti päästä vaikuttamaan monien ihmisten asioihin. Mulle ja pikkusiskolle sen kuvitteleminen on ollu tosi vaikeeta.


Isä on kuitenkin yllättänyt mut ihan täysin. Oon aina ajatellut, että isä on vähän erilainen, ei semmonen hölösuu kuin äiti, vaan vähän syrjäänvetäytyvä ja rauhaarakastava. Rauhallinen persoona, joka tulee kaikkien kanssa toimeen, muttei koe suurta itsensä korostamista kovin tärkeänä. Oltiinkin siskon kanssa ihan montut auki kun isä kesällä ilmoitti asettuvansa ehdolle kunnallisvaaleihin ja naureskeltiin et mitäköhän tästäkin tulee. Isä on kuitenkin ollut aivan mahtava. Se on pitänyt paljon erilaisia tilaisuuksia, hommannut esiintyjiä, ottanut esiin tärkeitä ajankohtaisia ongelmia ja epäkohtia, luonut paljon kontakteja oman ja muiden puolueiden edustajiin, ja ilahduttanut tuntemattomien ihmisten päivää järjestämällä esimerkiksi jakamalla ilmaisia pullomehuja metroasemilla aamun matkustajille. Mä oon katsonut ihan äimänä kaikkea mitä se on tehnyt ja ymmärtänyt, että politiikka on todellakin sellainen asia, mistä se tykkää ja mitä se rakastaa. Jos olis musta kiinni, niin mä tekisin mitä tahansa antaakseni sille tilaisuuden tehdä sitä asiaa ja olla onnellinen aamusta iltaan joka päivä.


Kaikilla on varmasti jonkinlainen kuva Kokoomuksesta, eikä se aina oo positiivinen. Kokoomuslaiset on porvareita, rasisteja, kapitalisteja, köyhiä maahan polkevia idiootteja, jotka ajaa vain ja ainoastaan omaa, eli rikkaiden etua. Isä on kuitenkin se mies, joka rohkaisi mua kokeilemaan siipiäni ja lähtemään vuodeksi maailman toiselle puolelle. Se mies, joka suostui avosylin ottamaan vastaan rahattoman argentiinalaispojan ja auttamaan sen hyvään alkuun Suomessa. Se mies, joka on valmis tukemaan mun ja Maxin paluuta Argentiinaan ja tulevaisuudensuunnitelmia kaikin mahdollisin tavoin. Mä en oo aina ollut mikään ihannetytär; pahimmat teinivuodet oli mun osalta tosi rankkoja eikä mun nykyistä elämää ja tulevaisuudensuunnitelmia voi sanoa mitenkään hirveen tyypillisiksi. Silti isä on aina jaksanut, ja jaksaa vieläkin, tukea mua kaikessa ja auttaa tiukoissa paikoissa. Mä oon isälle koko velkaa ihan koko mun elämän. 


Isälle yritteliäisyys on tosi tärkeetä. Isä haluaa tukea nuorten luovuutta ja korostaa, että kaikki on oman onnensa seppiä ja kaikilla on mahdollisuus olla mitä tahansa. Toiset syntyy kultalusikka suussa, mutta myös ne, jotka saa puulusikan, voi menestyä ihan yhtä hyvin tai paremminkin. Työtä ja halua ehkä tarvitaan enemmän, mut se ei oo huono asia. Mä ja siskokaan ei olla koskaan saatu mitä tahansa sormia napsauttamalla, vaan vaikka pitkään toivottuna lahjana tai palkkiona jostain työstä. Isä on opettanut meille kummallekin säästämistä ihan pienestä pitäen ja lapsena säästöönpistetyistä kolikoista on tähän mennessä kertynyt ihan kiva summa! Ja isä jaksaa myös aina muistuttaa, että vaikka raha on oleellinen osa elämää, niin läheiset ja rakkaus on aina, AINA, sitä tärkeämpää. Se ei varmaan koskaan väsy kertomaan, että kaikki on hyvin niin kauan kuin mä ja Maxi ollaan onnellisia.


Totta kai myös mulla ja isällä on näkemyseroja. En oo sen kanssa kaikesta samaa mieltä. Mä kuitenkin kunnioitan sen mielipiteitä ja oon nyt viime vuosina tajunnut, että vaikka mä oonkin varmasti niin fiksu ja ihana ja paras, niin mun mielipide ei oo ainoa oikea mielipide ja muutkin näkemykset on arvokkaita. Isä taas on oppinut sen jo ajat sitten, ja kuuntelee mielellään muiden mielipiteitä ja on avoin uusille näkökulmille. Eli jos näette isää jossain tapahtumassa kaupungilla, niin siltä voi kysyä mitä tahansa ja esittää sille omia mielipiteitään, se kuuntelee ja vastaa ajatuksella.


Mä halusin tehdä tän postauksen, koska tunnen olevani isälle niin paljon velkaa ettei mitään rajaa. Se on aina tukenut mua mun unelmien kanssa, ja mä haluun nyt vastalahjaks tukea sitä sen unelmien toteuttamisessa. Mä en muista koskaan nähneeni isää näin innokkaana jonkun asian takia, ja toivon koko sydämestäni että se pääsee tekemään just sitä, mitä rakastaa. Mä en todellakaan usko siihen, että nuorena pitää tehdä kaikki ja sit vaan rauhoittua ja tyytyä vaan olemaan pieni osa yhteiskuntaa tai haikailla nuoruuden haaveiden perään. Isä on yli 50-vuotias, mut unelmien toteuttaminen ei oo koskaan liian myöhäistä!

Isän voi tavata muun muassa ensi lauantaina kello 18 Narinkkatorilla, jossa esiintyy myös X-Factor -voittaja Elias Hämäläinen :) jos teitä kiinnostaa kysyä isältä jotain, niin sinne vaan! Kaikille täysi-ikäisille tiedoksi, että äänestysnumero on pyöreä 200, joten jos isä tuntuu sopivalta ehdokkaalta niin vielä on hyvin aikaa äänestää. Ja täähän ei siis ollut mikään mainostuspuhe, halusin vaan näyttää yhden kunnallisvaaliehdokkaan vähän erilaisesta näkökulmasta :)

Ihanaa aurinkoista tiistaita kaikille! Huomenna esittelen teille pari ihanaa uutta juttua jotka saapui eilen paketissa ;) adios!

Translation: Sorry, I won't translate the whole text in English, it's so huge :/ but in a nutshell: my dad is a candidate of Kokoomus in the municipal elections and I am just so surprised of how much hard work he has put into his campaign and how passionate his about politics. It's clearly something he wants and LOVES to do and I want to support him in every way I can. He is the most kindest, loveliest and wisest person I know and I owe him so much, basically my whole life, that I would feel terrible not to support him with his dreams. So I decided to make this post, tell how I feel about him, his points of view, his values and him as a person. He supported me to spread my wings and spend a year on the other side of the world, welcomed a poor Argentinean guy to his home with open arms and helped him to get a good start in Finland and is ready to support Maxi and me in every possible way if we want to Argentina. He has always given me love and support although I always haven't been the dream daughter, my teenage years for example were quite hard. He has always told me to believe in my dreams and that everyone can do absolutely anything, if they put themselves into it. Now I want to support him in his dreams, he totally deserves it. If you want to vote him, his election number is 200 and he will be in Narinkkatori (Kamppi) at 18 next Saturday. There will also be the X-Factor winner Elias Hämäläinen, so come to see him and listen to good music :)

13 kommenttia :

 1. Kannatatko itse kokoomusta? Tai kannatatko porvarillisia aatteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse en oo vielä löytäny semmosta just mulle sopivaa puoluetta, koska mulle tärkeitä juttuja on esimerkiks luonnonsuojelu, tasa-arvoisuus ja nyös yrittäjyys, mut mikään puolue ei vielä tähän mennessä oo ihan vakuuttanu mua. Mut jatkan etsimistä :)

   Poista
 2. Oon lukenut sun blogia jo kauan mutta en oo vielä koskaan kommentoinut, mutta nyt on pakko, koska mun mielestä oli kivaa lukea tällainen vähän erilainen postaus. Ihanaa, että tuet isääsi tässä vaalijutussa! :) Yleensä kaikki vaan puhuu pahaa vanhemmistaan, mikä on musta surullista. Tää oli piristävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Munkin mielestä on ihana välillä yllättää vanhemmat, isä soitti muöle eilen ihan liikuttuneena ja totta kai se tuntu tosi kivalta :) kiitos ihanista kehuista!

   Poista
 3. Tsemppiä iskällesi vaaleihin. Mä oon kans niitä jotka on ihan pihalla politiikasta, ja sen kerran kun äänestän niin arvon ehdokkaani vaalikoneilla :D Tosi hienoa tekstiä oot kirjoitellut tähän postaukseen, oli ilo lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 mäki oon aina ollu niin pihalla politiikasta.. Mut onneks iskä on nyt vaaleissa ja Maxi on kans ihme politiikkaintoilija eli jos mulla on jotain kysyttävää niin löytyy innokkaita vastailijoita ;D

   Poista
 4. Voi että tää postaus oli kyllä ihana ja mä en osaa sanoa edes muuta. Apua, ihana. Onnea sun iskälle vaaleihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, ihana kuulla! Iskältäkin kiitoksia :)

   Poista
 5. Voi ihana kirjotus!:) Tosi kivasti olit kirjottanu sun isästä. Tsemppii sille vaaleihin! Anni

  VastaaPoista
 6. Olipas hyvä ja muusta poikkeava kirjoitus! etenkin tykkäsin tässä jutussa tuosta kuinka hyvin isäsi otti Maxin vastaan ja tuosta säästämisestä, olen täysin samaa mieltä rahasta. Harmi vain että on ihmisiä jotka asettavat rahan etusijalle aivan kaiken muun yli, itse olen pistänyt välit poikki sellaisiin ihmisiin, koska omat arvoni on eri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jos raha on se asia, mikä pyörittää elämää, niin monet arvokkaammat asiat jää taka-alalle. Lisäks oon sitä mieltä, että rahaa voi kerätä elämänsä aikana just niin paljon kuin haluaa, mut se ei pidä sulle seuraa sillon kun oot vanha eikä sitä saa kuollessa mukaansa. Sen takia mun mielestä on tärkeempää keskittyä läheisiin ja ystäviin :)

   Poista
 7. naturally like yοur web-site but yоu have to chесk the spelling on seѵeral of yоuг posts.
  Seνerаl of them are rife ωіth spelling
  problеms and I to finԁ it very botherѕοme to tell the truth hоwever
  I will certainly cоme back аgаіn.
  Feel free to visit my blog post Getyourguyeasy.com

  VastaaPoista