lauantai 11. elokuuta 2012

Montmartre: el barrio artistico

Bonjour filles! Palataan taas vähäks aikaa Pariisin tunnelmiin :) en voi millään uskoo et matkasta on jo kaks kuukautta, miten aika menee näin nopeesti? Eniveis, ideana oli laittaa kaikki loput jutut yhteen postaukseen, mut eihän Eiffeliä, Riemukaarta, Montmarten hautausmaata, katakombeja, Notre Damea ja Sacre Coeuria saa millään samaan postaukseen. Sen sijaan siis esittelen teille muutamia kuvia Montmartren alueesta ja Sacre Coeurista!

Me oltiin tosi onnekkaita että meidän hotelli oli kävelymatkan päässä monista mielenkiintosista paikoista, kuten Moulin Rougesta ja Sacre Coeurista. Toisin sanoen, oltiin ihan lähellä Pariisin taiteellisinta aluetta! Ja pakko myöntää et kaikkine katutaiteilijoineen, graffitteineen, pikkukatuineen ja yksityiskohtineen siitä tulikin mun lempparipaikka koko Pariisissa.


Ensinnäkin Sacre Coeurin basiliskilta on ihan mielettömät maisemat. Ok joo, niin on Eiffeliltä ja Riemukaareltakin, eli miks vaivautua Sacre Coeurille? Koska siellä on niin paljon muutakin. Eiffelin ja Riemukaaren päälle vaan kiivetään, kiivetään ja kiivetään tylsiä portaita pitkin, mut Sacre Coeurin mäelle voi nousta joko kävellen ja ihania pikkukatuja ja maisemia ihastellen, tai vaihtoehtoisesti pienellä junalla, joka kiertää kaikkien nousun varrella olevien tärkeiden paikkojen kautta. 


Entäs sit toi taide? Oon ite tosi epätaiteellinen kuvataidelukiolaiseks enkä oo oikeen koskaan innostunu/inspiroitunu muista taiteilijoista kuin Salvador Dalísta, mut Montmarteella oli niin paljon upeeta taidetta et teki melkeen mieli itekin tarttua siveltimeen! Monet taitelijat myös tarjoutui tekemään muotokuvia tai vaikka karikatyyreja ja houkutus niihin karikatyyreihin oli kyl suuri (:DD), mut loppujen lopuks ei pokeri pitänyt. Paras oli kuitenkin yks rannekoruja tekevä tummaihoisten ryhmä, jonka pari jäsentä yritti aika sitkeesti saada ihmisiä ostamaan rannekoruja. Yks miehistä lähestyi meitä eikä ehtiny ees avata suutaan ennen kuin Maxi jo tokas "NO THANK YOU", johon mies vastasi ihanasti hymyillen vaan "okei okei, hakuna matata:)". Hahaha, ihana!


Itse basiliskin kaikki varmaan tuntee ulkopuolelta, joten harmi että sisällä oli kuvaus kielletty! Sisältä se oli kuitenkin tosi kaunis ja koristeellinen, mut ei mitenkään hirveen erikoinen ainakaan mun mielestä. Pienestä maksusta oli mahdollista päästä tutkimaan kryptaa tai kiivetä basiliskin huipulle, mut Riemukaaren, Eiffelin ja katakombien portaiden jälkeen mun ja Maxin molempien jalat oli niin muussina, et päätettiin skipata se :D


Kattokaa noita ihania maalauksia.. Mua on aina ihan mielettömästi kiehtonu kissat Pariisissa eikä varmaan tuu yllärinä et yks mun lemppari Disney-leffa kautta aikojen on Aristokatit :) mun mielestä kissat kattojen yllä vaan kuuluu Pariisiin!


Katutaide on Montmartrella myös hiottu ihan huippuunsa ja seinät on täynnä mitä upeempia ja mielenkiintosempia taideteoksia. Hienot graffitit on sellanen asia minkä haluisin ehdottomasti Suomeen. Täällä "katutaide" on sitä että parit jonnet sprayaa koulun seinään jollain helvetin rumalla värillä "HOMO LOL GANGSTA" ja seuraavana päivänä kouluisäntä on hermoromahduksen partaalla. Miksei täälläkin ihmiset vois tehdä ihan oikeeta taidetta? Mun mielestä Helsingin kaupunki vois lahjoittaa seiniä esimerkiks Kalliosta luovalle katutaiteelle, se piristäis kaupunkikuvaa ja sopis muutenki Kallion ilmapiiriin!


Montmartreella tajusin vihdoin mitä ihmiset tarkoittaa puhuessaan "Pariisin kaduista". Pienet, mutkittelevat mukulakivikadut, joita reunustaa ihanat vanhat rakennukset koristeellisine parvekkeineen, yksityiskohtineen, leipomoineen.. Oikeesti, jos muuttaisin Pariisiin niin haluisin ehdottomasti asua Montmartreella, mielettömän kaunis paikka!


Montmartreella oli myös paljon ihania ja houkuttelevia leipomoita ja muun muassa suklaamuseo, jossa oli ihan mieletön määrä herkkuja ja kokonaan suklaasta tehtyjä patsaita. Oon ihan hulluna macaron-leivoksiin ja oli ihanaa et Pariisissa niitä sai mistä tahansa ja kaikissa mahdollisissa väreissä!


Menetin mun sydämen ihanalle posetiivarille (kirjotetaanks se noin? Onks toi ees sana? :D) ihanan koiransa kanssa<3 oikeesti, söpöyden huipentuma!

Jos on jotain kysyttävää niin kysykää ehdottomasti, yritän vastailla parhaani mukaan :) Pariisista ois vielä esittelemättä ainakin Eiffel, Riemukaari ja katakombit, ehkä mä saan ne jotenkin ahdettua samaan postaukseen.. or not. Ihanaa lauantaita kaikille, nauttikaa vikoista lomapäivistä!

Translation: Here are some photos from Montmartre and the Basilisk of Sacre Coeur! Montmartre became my favourite zone in Paris, it's so full of art, artists, little street and boulangeries.. Very beautiful zone and absolutely worth checking!

4 kommenttia :

 1. Eikä, en malta oottaa ens vuoden Pariisin reissuu :D Ihania nää kuvat! Oli pakko tsekata ne vanhemmat Pariisi-postaukset, tuli kyl sellanen olo, että en jaksa oottaa kokonaista vuotta :D ja sulla on ihana blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisi on ihan mieletön! Sulle tulee varmasti ihana reissu :)

   Poista
 2. upeita kuvia! :)

  http://saanae.blogspot.com/

  VastaaPoista