keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Louvre: Le Musée

Holaaaa! Kertokaa nyt mulle ihan aluks miten mulla voi olla tämmönen tuuri? Huomenna on mun ja Maxi 2-vuotispäivä, mut oon ihmeellisesti hankkinu itelleni karseen flunssan ja Nellyltä tilattu mekko oli kokoa liian suuri. Ei kun mekko palautukseen, uutta tilaukseen ja buranaa nassuun.. Toivottavasti oon huomenna ees sellasessa kunnossa et saan itseni ylös sängystä!

Nyt valitukset pois ja Louvre-postauksen pariin! Käytiin siis Louvressa ainoona tosi sateisena päivänä ja se oli hyvä valinta, koska siellä meni tosi paljon aikaa eikä ehditty tehdä mitään muuta sinä päivänä. Ensinnäkin, mun mielestä ihmiset liiottelee ihan törkeesti Louvren jonoja. Me hengattiin Louvren pihalla monena päivänä, eikä kertaakaan näkyny mitään huikeita jonoja, varsinkaan Disneylandin jonoihin verrattuna.. Ja jono kulki aina tosi nopeesti ja sujuvasti, ei mitään valittamista! Sisäänpääsykin oli tosiaan ilmainen alle 25-vuotiaille EU-kansalaisille :)

Louvre on ihan mielettömän kokoinen, joten sille kannattaa varata tosi paljon aikaa. Sisäänkäynnin jälkeen on suuri aula, josta lähtee lukemattomia käytäviä eri näyttelyihin ja josta löytyy onneks myös monia infopisteitä. Me napattiin kartta ja yritettiin tajuta sitä, mut se osoittautu hiukan haastavaksi; siinä oli monta kerrosta eri puolilla, eikä loppujen lopuks pystytty ees paikantamaan sitä sisääntuloaulaa.. :D en sit tiiä oliko vika meissä vai kartassa.. Napattiin siis ihan arpomalla joku käytävä ja se johtikin meidät antiikkisten patsaiden näyttelyyn!


Yks mun lemppareista koko museossa.. Mun mielestä toi on niin ihana ja romanttinen, jotenkin älyttömän luonnolliset asennot ja kaikkea :) ihana!


Ihasteltiin patsaita aikamme ja siirryttiin ihan mielettömään portaikkoon, jonka yläpäässä oli mahtipontinen Samothraken Nike. Nike on mun mielestä ihan uskomaton patsas, jotenkin tosi voimakkaan näköinen ja varsinkin kankaan laskosten kanssa on tehty ihan huimaa työtä!


Portaikosta seurattiin Mona Lisa -kylttiä (joka oli muuten isketty joka ikiseen kulmaan..) ja ison koristeellisen käytävän jälkeen tultiin valkoiseen huoneeseen, jonka keskellä komeili itse teos! Kaikkihan tietää että Mona Lisa on oikeesti aika pieni taulu, mut kyl se pienuus yllätti silti! Ja arvatkaa vaan miten vaikeeta oli saada kunnollista kuvaa kun jokainen riemuidiootti yrittää samaa.. Onneks en oo koskaan ollu hirveen innostunu Mona Lisasta enkä hurahtanu Dan Browniin, niin ei haittaa etten saanu mitään megaupeeta lähikuvaa :)


Mona Lisan jälkeen tuli tämmösiä toinen toistaan mitättömämpiä tauluja, jotka peitti vaan about koko seinän kattoon asti..


Tää oli mun mielestä tosi vaikuttava ja pelottava, varsinkin kun se tosiaan oli sitä lattiasta kattoon -kokoa.. Ois kivaa tietää enemmän sen historiasta ja tarinasta!


Ja kukas se siellä?! Oli ihan mielettömän hämmentävää nähdä niin monta kuuluisaa ja ikonista taideteosta yhdellä kertaa.. No, onpahan toi Milon Venuskin nähty!


Käytiin läpi vähän lisää antiikin patsaita ja niiden jäännöksiä ja siirryttiin sitten keramiikkaan! Keramiikka-osuudessa oli kaikenlaisia keraamisia juttuja astioista koriste-esineisiin ja tykkäsin niistäkin tosi paljon, koska niissä näkyy enemmän tavallisten ihmisten elämä ja arki. Oli tosi kiva tuijottaa jotain kuppia ja ajatella et tosta on joku kreikkalainen joskus ryystäny kahvia :D tai no, eihän Kreikassa silloin kahvia ollu, mut you got the point!


Musta tuntuu, että mentiin kierrosta jotenkin väärinpäin, koska antiikin jälkeen siirryttiin taaksepäin; nimittäin Egyptiin! Oon aina ollu ihan hulluna muinaisen Egyptin kulttuuriin, siinä on vaan niin paljon kaikkia mysteereitä joita ei oo vieläkään saatu ratkaistua. Esimerkiks pyramidit, niiden rakentamisesta on ihan älyttömästi teorioita, mut mitään ei oo vielä todistettu oikeeksi. Aatelkaa oikeesti, ne pakersi semmosia monumentteja tuhansia vuosia sitten eikä me vieläkään tajuta miten ne sen teki! Okei, Rosa lopettaa ennen kuin menee ihan ohi aiheen..


Oon aina ihaillu egyptiläisten kärsivällisyyttä piirtää näitä hieroglyfejä. Meillä oli kerran taidehissan kurssilla tehtävänä ottaa joku uutinen Metro-lehdestä ja piirtää se egyptiläiseen tyyliin. Mun uutinen oli muistaakseni että joku tummaihoinen oli ryöstäny kaupan, tappanu sen omistajan ja sit poliisit sai sen kiinni.. Arvatkaa oliks miettimistä esimerkiks siinä et miten ihmeessä saan poliisit väännettyä egyptiläisiks?! Hirveetä piinaa ja silti egyptiläiset teki niitä seinä seinän perään :D 


Hän vähän tutkii zodiacia..

Oltiin just keskellä Egypti-osuutta, kun vartijoiden mielestä tuli aika sulkea museo :( vietettiin Louvressa neljä tuntia ja silti meille jäi yli puolet seuraavaan kertaan, eli jos haluutte nähdä muutakin kuin Mona Lisan niin varatkaa tosi paljon aikaa! Mun mielestä Louvre sopii myös sellasille jotka yleensä kuolee tylsyyteen museoissa, koska siellä on niin paljon erilaisia muinaisia kulttuureita et kyl niistä joku ihan varmasti kiinnostaa. Ja jos ei muuta, niin ainakin on paljon isoja tauluja ja pikkuruisa koriste-esineitä, joiden kanssa voi harjotella valokuvaustaitoja :D

Pariisipostauksia tulee vielä lisää, teen luultavasti seuraavaks Grevinin vahanukkemuseosta! Sen jälkeen laitan varmaan Sacre Coeurin, Riemukaaren, Notre Damen ja Eiffel-tornin yhteen postaukseen tai kahteen erilliseen, ihan miten haluutte :) jos on jotain kysyttävää niin kysykää!

Ihanaa keskiviikkoa kaikille, adios!

Translation: Here are some photos of Louvre! It's good to choose a rainy day and a lot of time, because Louvre is very huge and discovering it takes the whole day. We spent there like 4 hours and still saw just half of the whole museum! I can tell that it was pretty stunning to see so many iconic and legendary pieces of art at the same time, haha! Totally recommend it :)

5 kommenttia :

 1. Me käytiin Pariisissa pari päivää, ja kun käytiin Louvressa, niin jonot tuonne sisään oli 2 tunnin mittaset, joten ei jääty jonottaa. Huonoa tuuria(ko?) :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä :D sanottiinko siellä et kestää kaks tuntia?

   Poista
  2. Joo, ja sitten osa porukasta jäi sinne ja kysyttiin jälkeenpäin, niin ne sano et joo melkein siinä se kaks tuntia meni :D

   Poista
  3. Vau tosi outoo :D mut riippuu varmaan kans onks lomakausi ihan huipussaan vai ei :)

   Poista
 2. Toi Niken patsas on tosi hieno ja oot tosi kaunis itekkin :)

  VastaaPoista