lauantai 7. heinäkuuta 2012

Disneyland Paris pt. 2: The Disney Studios

Hola!

Tänään on sen verran pilvinen ja tuulinen päivä et voin ilman omantunnontuskia väsätä teille tän Disneyland osa 2 -postauksen! Eli siis toinen päivä Disneylandissa vietettiin Disney Studiosissa, joka on ihan kuin vanhanajan leffastudio! Studiosissa monet laitteet liittyy jollain tapaa elokuvantekoon ja siellä on myös hauskoja ja mielenkiintosia esityksiä mm. animoinnista. Myös Disneyhahmot on paljon enemmän esillä Studiosin puolella ja bongattiin esimerkiks Hessu ainakin kolme kertaa taapertamasta pitkin katuja!

Studiosin laitteet on astetta Disneylandia rankempia ja hurjempia, esimerkiksi Aerosmithin musiikilla säestetty vuoristorata ja kummitustalo Tower of Terror ei todellakaan sovi perheen pienimmille. Kaikki ei sitä ilmeisesti ollu tajunnut, koska mm. aivan mahtavassa Armaggedonin erikoisefektilaitteeseen oli kärrätty pikkulapsia jotka tietenkin pelkäs tosi paljon kun joka puolella rytisi ja savusi.. Mut toki sieltä löytyy myös pienemmille sopivia juttuja, kuten meidän ehdoton suosikki Stitch Live!

Stitch Liven idea on tosi yksinkertainen; Stitch on karannut, avaruuspoliisi etsii sitä ja ihmisten pitää löytää se ennen poliiseja ja auttaa sitä karkaamaan. Ihan simppeli homma, mutta juttu olikin se, että Stitch oli valkokankaalla avaruusaluksessaan ja _puhui_ meille. Kyseli joidenkin lapsien nimiä, vastaili niille ja vitsaili koko ajan! On tosi vaikee selittää ulkopuolisille, et mä oon oikeesti puhunu Stitchin kanssa..! :D parasta oli kuitenkin, että se otti Maxin silmätikukseen ja dissas sitä koko hela hoidon ajan! Naurattaa vieläkin ihan älyttömästi.. "Maxi from Argentina! ... Look at that ugly face! I think I found a costume for the next Halloween party hehe! Hmm.. Somebody farted over there! No, it was not me, I swear! It was Maaaxiii!". Jos menette joskus Disneylandiin, älkää missatko Studioita, älkääkä missään nimessä Stitch Liveä!


Korvat päähän ja menoks! Jonot oli kovat ja satuttiin jostain syystä just siihen hitaimpaan jonoon, tell me about our luck..


Disney Studiosin ulkonäköön on satsattu tosi paljon ja se oli aivan kuin jostain vanhasta leffasta! Kirsikka kakun päällä ois ollu Marilyn Monroe ja James Dean käpästelemässä ympäriinsä :)


Sisäänkäynnillä on tervehtimässä kukapa muu kuin Walt Disney rakkaimman luomuksensa kanssa! Mun käsittääkseni tämmöinen ikoninen patsas on jokaisessa maailman Disneylandissa, ainakin Orlandossa linnan edustalla. Pariisin Disneylandissa patsaan takana sen sijaan oli...


... Hollywood-kyltti ja Beverly Hillsit! No nyt on Hollywoodkin nähty, heh. No ei sentään, mut eikö oo aivan mahtavasti tehty efekti?! Se on oikeasti tosiaan pelkkä iso pahviseinä, mut mun ainakin piti hieraista silmiä pari kertaa ennen kuin tajusin etten mitenkään voi olla Hollywoodissa!


Ensimmäinen laite johon mentiin, oli Tower of Terror. Mun mielipide siitä on, NEVER AGAIN. Oikeesti, pelkkä ajatuskin vääntää mahassa. Mulla on hirvee stoori tähän liittyen.. Ideahan siinä on se, että se on rappeutunut hotelli, jonka hississä kummittelee. Hisseihin mahtuu kerrallaan joku 15 ihmistä, jotka jätetään yksin istumaan sinne ja annetaan mennä. Mua ei jännittäny yhtään vaikka vihaan korkeita paikkoja, jotenkin vaan olin ihan et jesjes mennään! Koko laitteen henkilökunta vetää semmosta aika kuollutta roolia, kukaan ei hymyile vaan kaikki tuijottaa ilmeettömästi. Se oli jo aika creepyä. 

No, hissin ovet oli koko ajan auki ja ensin näytettiin meidän peilikuva. Yhtäkkiä peilikuva alkoi sumentua ja me muututtiin varjoiksi ja luurangoiksi, jotka alkoi vääntelehtiä ja katosi lopulta kokonaan. Tilalle tuli hississä kuolleiden ihmisten haamuja, jotka huus ja viittoili meitä mukaansa. Sitten, ihan varoittamatta, hissi putos hirveetä vauhtia alaspäin ja voi luoja sitä tunnetta mahassa! Se ei ollu sitä kivaa kutinaa minkä Lintsin Raketti tai Hiphop saa aikaan, vaan tuntu että sisuskalut tunkee väkisin kurkusta ulos. Seuraavassa hetkessä hissi ampas takas ylös, pysähtyi ja yhtäkkiä edessäoleva seinä avautui ja nähtiin alas puistoon; oltiin hel-ve-tin korkeella. Pysähdyttiin siihen hetkeks ja kun hissi alkoi täristä paikoillaan olin ihan varma et saisin koht jonkun halvauksen, koska tiesin et kohta pudotaan ihan julmetun pitkä matka.. Ja sit pudottiin ja pudottiin ja pudottiin ja en oo ikinä huutanu niin paljon, hyi saatana :D: eli jos ette pidä korkeista paikoista (kuten minä) ettekä putoamisesta (kuten minä) niin älkää menkö!


Supersiisti Armaggedon Special Effects on ihan must kaikille leffahulluille! Meidät siis laitettiin samanlaiseen avaruusalukseen kuin Armaggedonissa ja meidän piti näytellä kohta, missä alus hajoaa. Näytteleminen oliki aivan huimaa; piti huutaa ja näyttää pelästynyttä naamaa kun lattia rytisee, katto vajoaa alaspäin ja seinistä syöksyy tulta ja savua :D mut siistiä silti!


Myös Studiosin puolelta löytyi show; vauhdikas autoshow jonka tarkoitus oli näyttää miten toimintaleffojen erikoisefektit tehdään! Pari kertaa olin ihan kuset housuissa, en mä ainakaan oo tottunu näkemään palavia miehiä joka päivä.. :D oon nähny yhden autoshown Brasilian Beto Carrero Worldissa, joten oli jotain mihin verrata. Beto Carreron show oli jotenki paaaaljon yksinkertaisempi eikä siinä paljon selitelty et miten toi hyppy tehtiin ja miks toi mies ei pala ja kuole vaik se on ilmiliekeissä. Disneyn show:ssa oli ihan semmoinen tunnelma kuin ois jonkun leffan kuvauspaikalla!


Studiosin puolella on kaks vuoristorataa, joista toinen perustuu söpösti Nemoa etsimässä leffaan! Okei, ei se lopulta ollutkaan niin söpö, koska se perustui kohtaukseen missä kilpikonnat vetää voltteja Itä-Australian virtauksessa. Mä ajattelin automaattisesti et nemo = söpö kiertoajelu koralleilla, mut joo :D jonkun ois pitäny ottaa kuva mun ilmeestä kun vaunu lähtiki pyörimään ympäriinsä kovempaa kuin Lintsin Salama..


Toinen vuoristorata on Rock'n' Roller Coaster, jota säestää Aerosmithin musiikki! Vähän alkoi arveluttaa kun jonossa saatiin katsella videota Steven Tylerista selittämässä miten rata vetää komeita silmukoita ja missä kohtaa sillä meinas lentää laatta.. Kannustavaa :D itse rata oli kuitenkin mahtava ja teki älyttömän hyvin silmukoita ja kaarteita kitarasoolojen tahtiin! Tähän kannattaa ottaa fastpass-liput, jonotusaika on nimittäin yleensä yli tunti.


Teemansa mukaisesti Studiosissa pääsi ihailemaan animointia ja luonnoksia! Varsinkin ensimmäiset versiot muun muassa Ursulasta tai Hirviöstä oli älyttömän mielenkiintoisia. Vai tiesittekö että Hirviölle kaavailtiin ensin possun päätä? :D


Myös Studiosin puolella oli oma paraatinsa; Stars'n' Cars! Paraatiin oli hyväksytty vähän erilaisempia Disney-hahmoja kuin Disneylandin prinsessaparaatiin, koska perinteisten prinsessoiden lisäksi siinä seikkaili muun muassa Lilo ja Stitch, Monsterit Oy ja mun oma suosikki; pahikset! Pahisten auto oli ihan hulvaton ja näyttelijät aivan mahtavia; ilmeikäs (ja John Travoltaa muistuttava) Gaston, kuskia hakkaava Cruella de Vil ja tympääntyneen näköinen Lumikin kuningatar! Niistä sain aivan mahtavia tilannekuvia..


... vai mitä sanotte tosta kuskista!? Ajaa autoa silmät kierossa ja joku hamppunainen hakkaa takana. Tota mä kutsun rankaks työksi :D


Voiko enää enempää näyttää John Travoltalta!? Greased lightning, goooo greased lightning!


Studiosin puolella on mun mielestä paremmat kaupat kuin Disneylandissa, ellei Main Street USA:aa lasketa mukaan. Rakastuin ihan täysin noihin puusta veistettyihin figuureihin, joita löytyi melkeen joka hahmosta! Ostettiin meille kotiin yks hahmo, josta voisin laittaa kuvaa myöhemmin ;) huomatkaa muuten mä, ylisuuri Aku Ankka -hattu ja törkeesti palanu nenä!


Disneylandissa suosituimpana ruokapaikkana toimi Main Street USA, ja Studiosilla oli myös ihan oma pelkästään ravintoloille ja kaupoilla suunnattu osa, jonka nimestä ei kyllä oo mitään hajua. Se on katettu käytävä sisäänkäynnin ja Walt Disneyn patsaan välissä, ja se sistustettu ihan vanhanajan tyyliin vanhoja automainoksia myöten!


Disneylandin ja Disney Studiosin lisäksi alueeseen kuuluu myös Disney Village, joka on täynnä kaikenlaisia kauppoja ja ravintoloita! Meitä houkutteli tosi paljon jäädä syömään Planet Hollywoodiin, mut päätettiin välttää ryysistä ja palata aikaisemmalla junalla takas Pariisiin :) Disney Villagessa hinnat on muutenkin toooosi yläkantissa eikä houkuttanu maksaa pariakymppiä muutamasta nugetista..

Nyt on Disney käsitelty ja ois viel paaaaljon juttua ja kuvia mut en viitti kyllästyttää teitä :D mitäs seuraavaks? Kiinnostaisko Versailles, Montmartre tai Louvre?

Venailen vielä Maxin tuloa ja sit sauna ja leffailta kutsuu! Ihanaa lauantai-iltaa, adios!

Translation: Here are some photos from Disney Studios! It was so cool, straight from an old movie. Our favourite attractions were the Rock'n' Roll Roller Coaster with Aerosmith and Stitch Live! which was an awesome show starring nobody else than Stitch himself! I myself also loved the parade which included some different Disney characters, e.g. Monsters Inc. and the villains! I totally recommend everyone to visit also the Studios!

17 kommenttia :

 1. Mun on kyllä ihan pakko päästä tonne! Ei vois parempaa paikkaa Disney-friikille löytyä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ei todellaakaan! Oon itekin semmonen Disney-friikki etten ois voinu olla Pariisissa käymättä tuolla ;)

   Poista
 2. En keksi sanoja. Ihan uskomatonta ja niin haluttaisi ittekin päästä tuonne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uskomaton paikka se onki :) pääsispä takas!

   Poista
 3. Kiva postaus ja kivoja kuvia! Mä olisin ainakin jaksanut lukea disneystä vaikka miten pitkän postauksen ilman kyllästymistä.

  Haha, tuo Tower of Terror-kokemus kuulosti kauhuntäyteiseltä!:D

  Itseäni kiinnostaa ainakin kovasti postaukset Versaillesista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiva kuulla! No Tower of Terror oli ainaki nimensä mukainen.. :D huvittavinta on se et mähän suunnittelin kuvaavani siellä, mut viime tingassa "hissimies" huomas mun kameran ja käski laittaa sen pois :/ sillee ihan hyvä, koska en todellakaan tiiä mitä siitäki videosta ois tullu haha.. Versaillesista teen ehdottomasti jonkun postauksen! :)

   Poista
 4. ihania kuvia taas kerran! mäkin niin haluun tonne:)

  VastaaPoista
 5. Oioi nyt tuli Disneyland-kuume, upeita kuvia & kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 6. Olin tos Tower of Terrorissa siel Californian Disneylandissä ja se laite oli _laimee_. Pelkään korkeita paikkoi yli kaiken mut toi oli niin huono että nauratti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau :D sit ne on petrannu tosi paljon tohon Pariisin Tower of Terroriin, koska mä olin ihan hätää kärsimässä.. :D

   Poista
 7. Apua Tower of Terror on ihana :---D Mutta miten teillä oli noin pitkät jonot Aerosmithiin? Meillä on aina korkeintaan 10 minuuttia ollut! Nemoon sitten taas sellaset 90 minuuttia.... Tuli tästä postauksesta taas ikävä Disneylandia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, se riippuu varmaan sit tosi paljon päivästä! Nemoon oli meilläkin ihan hirveet jonot, meni reilusti yli tunti.. Ja Tower of Terror on kamala :DD

   Poista
 8. Itse oon ollu Disney´landissa, mutta mun tuurilla siel toises puistos meinasin oksentaa sen yhden simulaattoin tapasen jutun takia, joten päivä jäi lyhkäseks :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Olikohan se se Star Wars -simulaattori, jossa "lennettiin"? Koska mullekin tuli siinä vähän paha olo :/

   Poista
  2. Jep just se /: Siellä ei taida laitteet vaihtua kovin usein, sillä ite olin siel joskus 2009 tai 2010 :D

   Poista
  3. Hahah tuskin, aika monet on varmaan jo semmosia klassikkolaitteita ettei niitä viitsitä alkaa vaihtamaan :D mut muakin alko ihan hirveesti huimata siinä Star Wars -laitteessa ja oli vähän tyhmä fiilis, koska ennen sitä oltiin käyty hurjassa vuoristoradassa eikä se ollu tuntunu missään, mut sit meinasin oksentaa laitteessa jossa näytetään elokuvaa ja penkit vähän rytisee :D

   Poista