torstai 5. heinäkuuta 2012

Disneyland Paris pt. 1

Hola ihanaiset! Otin itseäni niskasta kiinni ja sain vihdoinkin aikaiseks tehdä tän paljon pyydetyn Disneyland-postauksen! Kuvia Disneystä meillä on yli 1000 ja kaikki on tosi ihania, joten niiden karsimisesta pariinkymmeneen vois tehdä seuraavan Mission Impossible -leffan, oli nimittäin tosi vaikee tehtävä :D mut yritin valita mahdollisimman monipuolisia kuvia, enkä vaan kymmenen kuvaa Disney-linnasta, joka oli niin kaunis et joka kerta sen nähdessään teki mieli ottaa monta kuvaa..

Me päätettiin siis olla Disneyssä kaks päivää, koska siihen kuuluu kaks isoa puistoa; Disneyland ja Disney Studios. Eka päivä vietettiin Disneylandin puolella! Disneyland on jaettu neljään eri maahan, jotka on lännestä itään Frontierland, Adventureland, Fantasyland ja Discoveryland. Linnan edustalla kulkee myös Main Street USA.

Frontierlandissa on teemana villi länsi ja sieltä löytyy mm. kummitustalo Phantom Manor ja Disneylandin suosituin laite Thunder Mountain -vuoristorata, jota varten on rakennettu oma jättikokoinen vuori. Adventurelandissa on merirosvoteema ja myös Indiana Jonesin vuoristorata, joka harmi kyllä oli kiinni meidän vierailun aikana. Fantasyland on perinteinen satumaa (Liisan labyrintti, Peter Pan-seikkailu, Hullun Hatuntekijän kahvikupit) ja Discoveryland taas on täynnä erilaisia avaruusjuttuja, esimerkiksi sekopäinen Space Mountain -vuoristorata. Main Street USA on pitkä katu Disney Resort Hotelista linnaan asti ja sen varrelta löytyy lukemattomia kauppoja ja ravintoloita, ja sitä pitkin myös kulkee kaikki paraatit :)

Meidän lempilaitteita Disneylandin puolelta oli yksimielisesti Pirates of the Caribbean, Phantom Manor ja Space Mountain! Oltiin Space Mountainissa ihan ekoina ja voi luoja miten hullu joku laite voi olla.. Se on siis sellanen avaruusalus, joka kulkee älyttömän nopeesti ja pyörii ympäri melkeen koko ajan, kaikki on ihan pilkkopimeetä ja välillä eteen ilmestyy ihmeellisiä planeettoja jotka näyttää niin todellisilta et mä ainakin olin ihan varma et törmätään niihin ja kuollaan.. :D oon käyny monessa vuoristoradassa ja rakastan niitä, mut ennen Space Mountainia ei ollu vielä kertaakaan meikit levinny radan aikana!


Rakastuin tohon Arieliin, se poseeras koko ajan ihanasti mun kameralle ja oli muutenki älyttömän söpö! Kaikki muut prinsessat sen sijaan näytti vähän rupsahtaneilta, varsinkin jos zoomaa kameralla niiden nassuihin.. Paraateja Disneylandin puolella oli päivittäin kaksi; Disney-juna perinteisine hahmoineen (Mikki, Aku, Hessu yms) ja myöhemmin illalla iso paraati, johon kuului perushahmojen lisäksi myös prinsessat ja esimerkiksi Toy Storyn ja Leijonakuninkaan hahmot :) kannattaa ehdottomasti olla ajoissa paikalla, muuten ei nää yhtään mitään ihmismassojen takaa! Me ei tajuttu ekana päivänä olla ajoissa, joten lopulta jouduin seisomaan tosi hatarasti aidan päällä..


Peter Paniin oli panostettu sekä Adventurelandissa että Fantasylandissa; Adventurelandissa oli pääkallo-kallio merirosvolaivoineen ja Fantasylandin puolella ihanan symppis Peter Pan -seikkailu. Toi kallio oli muuten oikeesti tosi iso ja sen sisällä oli kaikenlaisia sokkeloita, mm. Davy Jones' Locker! Tossa vieressä oli myös aivan mahtava Pirates of the Caribbean -laite, jossa oli aidoimman näköisiä nukkeja mitä oon koskaan nähnyt!


Kummitustalo Phantom Manor oli meidän eka kohde, rynnittiin sinne hirveetä vauhtia et ehdittäis ennen julmettuja jonoja! Kannatti, koska Phantom Manor oli aivan mahtava! Varsinkin jos vertaa Lintsin kummitusjunaan, huh huh.. Se ei ollu pelottava, vaan tosi taidokkaasti tehty ja siellä oli aivan ihmeellisiä efektejä, mm. läpinäkyviä tanssipareja. Tosi hyvä kummitusjuna ihan kaiken ikäisille!


Thunder Mountain Frontierlandissa oli selkeesti Disneylandin suosituin laite; sinne sai parhaimmillaan jonottaa 80 minuuttia. Me selvittiin onneks 45:llä.. Sitä varten on rakennettu Frontierlandin tunnusmerkki, eli ihan älyttömän suuri ja korkea oranssi vuori! Tykkäsin tosi paljon Disneylandissa siitä, ettei ykskään vuoristorata ollu sellanen perusvuoristorata, kuten vaikka Särkänniemen Tornado, jollasia löytyy lähes jokaisesta huvipuistosta. Kaikissa vuoristoradoissa oli paljon rekvisiittaa ja Thunder Mountainia lukuunottamatta kaikki oli sisällä. Niillä oli myös joku selkeä teema; Thunder Mountain kulki vanhoissa kaivoksissa, Discoverylandin Space Mountain oli avaruusalus ja Disney Studiosin Aerosmith Rollercoasteria säesti ihan mahtava Aerosmithin musiikki!


Disneylandin puolella kannattaa tsekata myös upea Tarzan-show! Me ei tiedetty siitä mitään, käveltiin vaan sinne päin minne muut ihmiset käveli ja yhtäkkiä päädyttiin jollekin esiintymislavalle..?! Mut onneks päädyttiin, koska show oli todellakin katsomisen arvoinen! Mahtavia akrobaatteja ja tanssijoita, ja taustalla Tarzanin ihana soundtrack :)


Arvatkaa monta kuvaa meillä on tosta linnasta.. Varmaan joku 300? Se on vaan niin upeen näkönen, et aina teki mieli ottaa lisää kuvia! Linnan sisällä on lasimaalauksia Prinsessa Ruususen tarinasta ja kellarissa tosi vaikuttava lohikäärme-robotti.. Oikeesti myönnän, säikähdin sitä ihan sairaasti :D


Pitihän sitä uutta huulipunaa testailla.. Tällänen erilainen poikaystäväkuva :D


Ihmemaan Hertta-kuningattaren linnasta oli ihan kivat näkymät, kandee tsekata! Tuolla vasemmalla näkyy muuten se paljon puhuttu Space Mountain -vuoristorata.


Ensimmäinen paraati, eli perinteisten Disney-hahmojen juna, oli joskus klo 17 aikoihin ja tykkäsin tosi paljon! Jäi harmittamaan etten päässy yhteiskuvaan mun idolin eli Aku Ankan kanssa, mut ens kerralla sitte!


Prinsessojen ja muiden klassikkoleffojen paraati oli myöhemmin illalla ja kattokaa tota ihmismäärää! Disneyn ainut miinus olikin se popula ja ne jonot, mut Disneyland on niin kuuluisa ja suosittu paikka et ihmismäärää osas odottaa :) joka tapauksessa, isossa paraatissa oli muun muassa Prinsessa Ruusunen, Lumikki, Leijonakuningas, Viidakkokirja, Maija Poppanen ja tietenkin ihana Ariel joka taas bongas mut väkijoukosta ja poseeras oikeen kunnolla!


Arvatkaa ketkä innostu niin säälittävän paljon Peter Panin pääkallo-kallion temppuradasta ja sokkeiloista että jumitti siellä niin kauan ettei alle 10-vuotiaat lapset (jotka sen paikan kohderyhmä luultavasti on) päässy minnekään.. Ei ainakaan me!


Ison paraatin loppuhuipennuksena tuli tietenkin kukas muu kuin Mikki Hiiri höyryten jättimäisellä korokkeellaan! Se hytky musiikin tahtiin sen verran antautuneesti ja vaarallisesti, et pelkäsin koko ajan et se tippuu sieltä alas.. Siitä tulikin mieleen paraatin ainut huono puoli; se liikkuu tosi hitaasti ja sen aikana soitetaan vaan yhtä biisiä aina uudelleen ja uudelleen (biisi on postauksen alussa). Voi luoja miten se jäi päähän ja hoilasin vielä monta päivää sen jälkeen ihan huomaamattani koko ajan "magic everywheeeereeeeeee..!".. Ja sain outoja katseita hotellin vastaanottotiskiltä :D


Koko päivä huipentui aivan uskomattomaan show:hun jonka keskipisteenä oli mikäs muukaan kuin linna. Saatiin ihan mielettömän hyvät paikat koska leiriydyttiin linnan edustalle jo tuntia ennen show:n alkua, mikä kannatti koska populan määrä oli ihan tajuton vaikka oli jo melkeen puoliyö! Show oli upea valoshow, jota säesti eri Disney-leffojen musiikit (mm. Aladdin ja Kaunotar ja Hirviö) ja joka biisillä oli ihan oma show:nsa. Se kesti n. 20 minuuttia ja koko sen ajan koko ihmismassa seiso tuijottamassa linnaa montut auki, show oli niin mahtava! Jos siis käytte Disneylandissa, niin jääkää ehdottomasti katsomaan loppushow, muuten menetätte tosi paljon!

Sit vielä pari tärkeetä juttua mitkä kannattaa muistaa:
- ostakaa liput netistä ja tulostakaa ne, koska sieltä ne saa huomattavasti halvemmalla (netistä n. 60e, paikan päältä n. 80e)
- jonojen ohi voi päästä fastpass-lipulla, jonka voi saada mihin tahansa laitteeseen. Se haetaan laitteen vieressä olevasta fastpass-kojusta, ja fastpass-lipussa lukee se aika, jolloin laitteeseen voi mennä. Me otettiin fastpassit esimerkiksi Space Mountainiin joskus kolmen aikoihin ja saatiin fastpass-liput, joissa luki että puoli viideltä voidaan tulla takaisin ja päästään suoraan laitteeseen. Sillä tavalla ei tarvi kuluttaa aikaa hirveissä jonoissa vaan voi tehdä jotain muuta sillä aikaa! Fastpass-lippuja voi olla vaan yks kerrallaan, muuten koko systeemi ei toimis.
- ottakaa omia eväitä mukaan, koska ruoka-aikaan kaikki ravintolat ja kiskat täyttyy ihmisistä. Lisäksi ruoka ei oo siitä halvimmasta päästä, vai mitä sanotte 9 euron hodarista?
- perille pääsee kätevästi junalla, eli mihinkään bussikuljetuksiin ei kannata hukata aikaa eikä rahaa. Juna kulkee nopeesti ja samalla voi ihailla Pariisin ulkopuolisia maisemia :)
- jos meinaatte viettää Disneyssä vaan yhden päivän, niin suunnitelkaa tarkasti mihin haluutte mennä, koska muuten aika ei todellakaan riitä ja tulee vaan kauhee ahdistus et mihin nyt ja missä se on ja hirvee jono ja äää kaikki on huonosti (:D).

En keksi nyt muuta mut kysykää ihmeessä jos tulee jotain mieleen! Teen kohta kokonaan oman postauksen Disney Studioista, jotka oli ihan oma maailmansa ja tosi erilainen kuin Disneyland :)

Nyt taidan ottaaa pienen siestan koska herättiin aikasin et ehdittäis ennen Maxin töiden alkua Itikseen, mut en vielä kerro miks ;) ihanaa torstaita kaikille, adios!

Translation: Here are some photos from Disneyland Paris! I will make another post about Disney Studios which were like a whooole different world. In Disneyland we loved especially Phantom Manor, Pirates of the Caribbean and the crazy roller coaster Space Mountain! If you have the opportunity of going to Disneyland, I totally recommend it. Such a beautiful place!

37 kommenttia :

 1. Oon ihan sanoin kuvaamatton kateellinen! Pääsy Disneylandiaan on ihan pikkutytöstä asti ollut mun unelma, ja on sitä edelleen! Aivan ihania kuviakin. Oi että :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli munkin unelma siitä asti ku näin siitä mainoksia vanhoilla Disneyn VHS:illä, oli ihan epätodellista päästä käymään siellä oikeesti! :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia! Haluisin ittekin käydä tuolla:) Ja toi linna on aivan upee!

  VastaaPoista
 3. ihana tää disneyland postaus :) ihan erilainen muisto mul oli siit :D sulle on haaste mun blogissa rosa ;) oisko toisiks viimesimmäs :)

  VastaaPoista
 4. Tutun näköisiä maisemia! Kävin Disneylandissa itsekin ystävän kanssa pari vuotta sitten. Oli kyllä kaunis paikka!

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana blogi jään lukijaksi (:

  VastaaPoista
 6. Vau, olipa mielenkiintoinen postaus! :) En olekaan koskaan ennen törmännyt kenenkään tarinointiin Disneylandissa käynnistä. On varmasti ollut upea reissu :)

  VastaaPoista
 7. Hieno postaus, tosi kivoja kuvia! Tykkään disneytyylistäsi, noi korvat on hauskat. :D

  Olen itse ollut Disneylandissa muutama vuotta sitten ja oli kyllä kivaa.
  Mutta eikös Disneyland jakaudu Fantasy-, Discovery, Frontier- ja Adventurelandiin + Main streettiin? Jos muistan oikein niin mielestäni mm. tuo merirosvolaiva ja Pirates of the caribbean-ajelu sijaitsevat Adventurelandissa. Adventureland oli Fantasylandin kanssa minun suosikkini, mistä puiston osasta sinä ja Maxi piditte eniten? :D

  Odottelen jo innolla Pariisipostauksia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsit niinhän se oli! Muistelin et niit maita on neljä ja kelasin et lasketaanks muka Main Street USA maaks.. Mut jes kiitti, täytyy laittaa se heti postaukseen! Mä pidin varmaan eniten Adventurelandista tai Frontierlandista, ja must tuntuu et Maxi varmaan samoista :)

   Poista
 8. Aivan ihana postaus! Tuolla on kyllä pakko päästä joskus käymään :)

  VastaaPoista
 9. Todella ihana postaus! Ois kiva itekki käydä tuolla joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) kannattaa ehdottomasti jos vaan tulee tilaisuus!

   Poista
 10. Oon niiiin kateellinen! Pakko kyllä päästä tonne joskus uusiks, olin siellä joskus 3v ja muistan vaan sen lohikäärmeen ja jonkun Peter Pan laitteen hahah :D Ooooo pitääkin ehdottaa heti poikaystävälle et mentäis seuraavaks tonne.<3

  Eikö Pariisissa ollu muuten pelottavaa? Tai ku siellähän on aika paljon sitä rikollisuutta jos en oo ihan väärässä..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kannattaa ehdottomasti! ;) no ei ainakaan mun mielestä, vaikka meidän hotelli oliki Montmartren lähellä aika vaarallisessa naapurustossa.. Mut oon viettäny vuoden Argentiinassa niin mikään ei tunnu pelottavalta :D

   Poista
 11. Ihanan näköstä! :D Mä oon käynyt Disneylandissa Anaheimissa, Kaliforniassa ja olis kiva päästä käymään myös Pariisin Disneylandissa. Meillä oli vaan Pariisissa niin vähän aikaa, ettei oltais millään ehditty sinne, se kun vaatii vähintään yhden kokonaisen päivän... Näyttää muutenkin siltä, että teillä oli aika huippu reissu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Anaheim hyppäs nyt mun bucket-listalle, haluun tietää onko se yhtä hyvä! Ois varmaan mielenkiintoista käydä myös esim. Tokion Disneylandissa, puhuukohan ne hahmot siellä sit japania kun ainakin Pariisissa puhu ranskaa :D

   Poista
 12. Olin kaverini perheen kanssa Ranskassa viime vuonna ja toki käytiin Disneylandissa, mut oltiin tosiaan vähä huonosti suunniteltu se visiitti ku satuttiin menemään Ranskan kansallispäivänä, enkä oo ikinä varmaaan missään nähny semmosta väenpaljoutta... Kerettiin käyvä vaan muutamassa laitteessa ja kyllä ärsytti :( mutta siltiki oli sen arvosta!
  Space Mountain oli oikeasti niin mahtava, semmonen HIEMAN hurjempi versio Lintsin Linnunradasta. Nauratti ku ostettiin kaverin kans semmoset isot tikkarit ja syötiin niitä siinä jonossa ja sitte ei kerittykään kokonaan syödä niin pideltiin niitä kädessä vaan koko ajelun ajan, oli tosi kiva ku pysty vaan yhellä kädellä pitämään kiinni :D mutta aivan ihana paikka, pakko päästä joskus uudestaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, Space Mountain oli kyl ihan mieletön! Mut ihan normipäivänäkin Disneyland oli ihan täynnä, niin en haluu ees kuvitella millanen se ois Ranskan kansallispäivänä.. Ärsyttävää ku oli niin paljon kaikkia laitteita mihin ois halunnu mennä mut "odotusaika 80min"-kyltit ei oikeen houkuttanu :/ mut ihana paikka silti!

   Poista
 13. näkeekö nuo ilotulitukset ja linnan myös sellaset joilla ei oo lippua fantasylandiin tai pääseekö main street usalle ilman lippua?:) kummasta "puistosta" pidit enemmän disneylandista vai walt disney studiosista:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilotulitukset näkyy varmaan naapurimaihin asti (:D), mut linna ei eikä sinne pääse ilman lippua :/ mut se on todellakin hintansa väärti! Pidin ite enemmän ehkä Disneylandista, se oli isompi ja vaihtelevampi, Studios vähän pienempi ja laitevalikoima oli vähän "rajumpi" kuin Disneylandin puolella. Toisaalta Disneylandissa oli paaaaljon enemmän ihmisiä ja sai jonottaa kauemmin laitteisiin.. Mut molemmat oli joka tapauksessa ihan mahtavia! :)

   Poista
 14. I am truly grateful to the holder of this web page
  who has shared this fantastic post at at this place.


  my blog post Jackpot 6000

  VastaaPoista
 15. Usually I do not read article on blogs, however I wish to say that
  this write-up very pressured me to try and do
  so! Your writing style has been amazed me. Thanks,
  quite nice post.

  my web-site http://Www.Youtube.com/watch?v=lGGO1fyDCTs

  VastaaPoista
 16. Heya! I unԁеrstand thiѕ is somewhat
  off-topіc but Ι had to ask. Does mаnaging a well-established wеbsite liκе yours tаke a lot of work?
  I am cоmplеtely new to running a blοg however I do write in mу journal eveгyday.

  Ι'd like to start a blog so I can share my experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for brand new aspiring bloggers. Thankyou!

  Also visit my web page nummerupplysningen

  VastaaPoista
 17. Hellо there, ϳust became aωare of уouг blοg through
  Gοogle, аnd founԁ that it is tгuly informatiνe.

  I'm gonna watch out for brussels. I'll aρρгеcіate
  іf you сontinuе this іn future. Lots of рeoрle will be
  bеnefitеd from your ωriting. Cheers!


  my wеb ѕіtе :: rhinoplasty

  VastaaPoista
 18. This desіgn is incгediblе!
  You certainly know how to keeρ а
  rеadеr amused. Betwееn уouг wit and your viԁeоs, I waѕ almost moνed
  to stаrt my own blog (well, almоst...HaHa!
  ) Fantastic job. I гeallу enjoyed whаt you had tο say, and morе than that, hoω you presented it.
  Τоο сοol!

  my web-site - nummerupplysningen.se

  VastaaPoista
 19. Do уou mіnd if I quote a few of your аrtіcles as long as I provіdе credit anԁ sources baсk tο уοuг blοg?
  Μу ωebsite is in the νeгy same arеa of interеst aѕ
  уοuгs and my uѕегs would cеrtainly benеfit fгom а lot of
  the informatiοn yοu pгеѕеnt here.
  Please let mе κnow if thiѕ οk with you.
  Regards!

  Ηaѵe a looκ at my wеbρage - rhinoplasty

  VastaaPoista
 20. Hοwdy verу nice ωеbsіte!
  ! Guу .. Eхcellent .. Superb ..
  I'll bookmark your website and take the feeds additionally? I'm ѕatіsfied to search out so
  mаny helρful information right hеre within the put up, we ωant work out extrа ѕtrategies οn thіs regard,
  thаnk yοu foг shаring.
  . . . . .

  Μy homepagе :: гhinоplasty []

  VastaaPoista
 21. I don't drop a leave a response, but I browsed a few of the comments on this page "Disneyland Paris pt. 1". I actually do have a couple of questions for you if you tend not to mind. Could it be only me or do a few of the responses look like they are coming from brain dead folks? :-P And, if you are writing on additional social sites, I would like to follow you. Would you list of the complete urls of all your shared pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

  my web site; Jackpot 6000 (www.alogixsolutions.com)

  VastaaPoista
 22. Wow that was strange. I just wrote an гeally long comment but aftеr I clicked submit
  my сomment didn't show up. Grrrr... well I'm not
  ωrіting аll that over again. Regardlesѕ, ϳust wanted tο say great blog!


  Ηere is my weblog ... nummerupplysningen.se

  VastaaPoista
 23. Pretty component of content. I simply stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your weblog posts.
  Anyway I'll be subscribing in your feeds or even I success you access persistently quickly.

  my page ... nummerupplysningen

  VastaaPoista
 24. Hey there! This post could not be written any better!

  Reading this post reminds me of my good old room mate!

  He always kept talking about this. I will forward this article to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!


  Here is my page - Jackpot 6000 free (http://icannwiki.com)

  VastaaPoista